• Ακολουθήστε μας
×

Status message

Locating you...

Πρέβεζα - Νικόπολη

 

Πρέβεζα: κρυφή γοητεία...

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 79 χλμ
(περίπου 1 ώρα 15 λεπτά με αυτοκίνητο)

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Ηπείρου ξεδιπλώνει την ιδιαίτερη γοητεία της η Πρέβεζα, ένας τόπος με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αιώνων, μα και ομορφιά απλόχερη, που μας προ(σ)καλεί να την ανακαλύψουμε και να τη βιώσουμε με όλες μας τις αισθήσεις.

Η φύση πριμοδότησε το νομό Πρέβεζας με απέραντες ακρογιαλιές με κρυστάλλινα νερά που χαρακτηρίζουν το Ιόνιο. Η πλούσια βλάστηση των βουνών της, μα και οι απέραντοι ελαιώνες, τα άφθονα τρεχούμενα νερά και οι τόσες εναλλαγές του τοπίου της χαρίζουν απρόσμενη γοητεία...
Η Πρέβεζα απαγκιάζει ανάμεσα στο δυναμικό Ιόνιο και τον γαλήνιο Αμβρακικό.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης...

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 70 χλμ
(περίπου 1 ώρα με αυτοκίνητο)

Μια βόλτα σε έναν τόσο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο επιβάλλεται. Φυλλομετρώντας τις θύμησες της ιστορίας, ανακαλύπτουμε πως η Νικόπολις (η πόλη της νίκης) χτίστηκε από τον Οκταβιανό Αύγουστο μετά τη νίκη του εναντίον των ενωμένων στόλων του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στην ιστορική μάχη του Ακτίου το 31 π.Χ.
Η στρατηγική θέση της την ανέδειξε σε εμπορικό και επικοινωνιακό κέντρο και στην περίοδο της ακμής της απολάμβανε πολλά προνόμια. Στα χρόνια του Βυζαντίου, η πόλη συνέχισε να κατοικείται.
Τα εντυπωσιακά Ρωμαϊκά τείχη, τα Παλαιοχριστιανικά τείχη, το Ωδείο, το Θέατρο, τα ψηφιδωτά της βασιλικής Δουμετίου, το Νυμφαίο, το Φόρουμ (η Ρωμαϊκή Αγορά), το Νεκροταφείο, το Νομισματοκοπείο, το Στάδιο, τα Λουτρά είναι μερικά από όσα θα δούμε περπατώντας στον εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης...


φωτογραφίες: