• Ακολουθήστε μας
×

Status message

Locating you...

Εκδρομή στη Γλυκή και τον Αχέροντα

 

Οδηγική απόσταση από Πέρδικα : 41,03 χλμ
(περίπου 40 λεπτά με αυτοκίνητο)

Το χωριό Γλυκή βρίσκεται κάτω από τα χωριά του Σουλίου, στην έξοδο των Στενών του Αχέροντα, που είναι το φυσικό σύνορο των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Αποτελεί προορισμό διακοπών για αναρίθμητους περιηγητές και φυσιολάτρες. Ο Αχέροντας έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου κάλλους. Τα Στενά, οι εκβολές του ποταμού αλλά και η ευρύτερη περιοχή ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Φύση 2000 (Natura 2000). Οι πηγές του ποταμού, το φαράγγι, ο μύθος και η ιστορία, η άγρια ομορφιά της φύσης συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο, που θα σας μείνει αξέχαστο.

Ράφτινγκ: Η διαδρομή στον Αχέροντα ενδείκνυται για αρχάριους και είναι συνδεδεμένη με μύθους και παραδόσεις που σχετίζονται με την πομπή των ψυχών στον Άδη.
Ιππασία: Υπάρχει οργανωμένη φάρμα με πολλά άλογα και γίνεται ιππασία μέσα στη φύση και με πολλά περάσματα στο ποτάμι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πεζοπορική διαδρομή Τρίκαστρο-Γλυκή, διάρκειας 4 περίπου ωρών. Το γραφικό μονοπάτι διασχίζει τα Στενά του Αχέροντα σε όλο το μήκος τους, ακολουθώντας πορεία παράλληλη με τον ποταμό. Πλατάνια και κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά, που αναβλύζουν από τις πηγές του ποταμού, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους.


φωτογραφίες: